Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pekingsuppe med kylling

Pekingsuppe med kylling

Ingredienser

porsjoner

Suppe:

  • 100 g tørket sopp , shitake
  • ca. 600 g kyllingfilet
  • 1 stk. gulrot
  • 100 g hermetiske bambusskudd i strimler
  • 2 l kyllingkraft
  • 50 g hermetiske maiskorn
  • 2 ss mørk soyasaus (Lee Kum Kee Premium)
  • 1 ss chinkiang (svart vineddik)
  • 2 ss sterk hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver
  • 2 stk. eggehvite

Jevning:

  • 3 ss potetmel
  • 3 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 328 kcal
Fett 4 g
Protein 54 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Pekingsuppe, også kjent som hot and sour suppe, er en varmende og heit klassisker fra det kinesiske kjøkkenet! Vi har laget vår med kylling får ekstra smak og næring. En perfekt middag en regnværsdag når du vil kose deg inne.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Suppe:

  • 100 g tørket sopp , shitake
  • ca. 600 g kyllingfilet
  • 1 stk. gulrot
  • 100 g hermetiske bambusskudd i strimler
  • 2 l kyllingkraft
  • 50 g hermetiske maiskorn
  • 2 ss mørk soyasaus (Lee Kum Kee Premium)
  • 1 ss chinkiang (svart vineddik)
  • 2 ss sterk hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver
  • 2 stk. eggehvite

Jevning:

  • 3 ss potetmel
  • 3 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 328 kcal
Fett 4 g
Protein 54 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pekingsuppe med kylling

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB12 11.07.2025 10:59:09