Kyllingsalat med ris

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kokte du litt for mye ris til middag i går? Ta vare på restene og la dem fortsette inn i en nydelig og mettende rissalat - en nydelig, lett middag eller en super lunsjrett. 

Ingredienser

  • 300 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. isbergsalat
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. eller gul oransje paprika
  • 4 dl kokt ris , gjerne naturris
  • 2,5 dl brødkrutonger
  • 2 dl spirer

Dressing:

  • 1 dl pesto
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss olje
  • 1 ts nykvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
499kcal
Fett
38.3g
Protein
32.5g
Karbohydrat
6 g
Jern
2.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene.
  2. Finsnitt salat og vårløk. Skjær paprika og agurk i terninger. 
  3. Bland kylling, salat, grønnsaker og ris. Legg brødkrutonger og spirer på toppen.
  4. Bland sammen dressingen og hell litt av den over salaten. Server resten ved siden av. 
Rissalaten er en fin måte å få brukt opp både ris- og grønnsaksrester. Har du ikke alle ingrediensene som står over, kan de garantert byttes ut med andre ingredienser.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.