Kyllingsalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kyllingsalat er kjempegodt til lunsj eller middag. I denne kyllingsalaten har vi blandet inn avokado, fetaost, agurk og granateple - friske og gode smaker! Varier med det du måtte ha i kjøleskapet og bruk gjerne rester av kylling. 

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet , eventuelt lårfilet eller rester av grillet kylling
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Salat:

  • 12 stk rødløk
  • 12 stk agurk
  • 1 stk granateple
  • 2 pk ferdig blandet salat (á 65 g)
  • 2 stk avokado
  • 1 pk fetaost (á 125 g)
  • 1 pk spirer (á 30 g)

Slik gjør du

1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Avkjøl brystene noe, og skjær i tynne skiver. 

2. Skjær rødløk i tynne skiver, agurk i små terninger. Rens granateple. 

3. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Del avokadoen i tynne skiver. 

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

4. Ha blandet salat i en bolle eller utover et stort serveringsfat. Legg på avokadoskiver, rødløk og agurk. Bryt fetaost i mindre biter og fordel dem over salaten. Legg på kyllingfilet i skiver. Pynt med spirer og dryss over granateplekjerner. 

Server gjerne salaten med ferskt brød og en god olje- og eddikdressing.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.