Ingredienser

  • 300 g smårettskinke
  • 1 pose hvit saus
  • 1 dl ukokt makaroni
  • 300 g frossen grønnsaksblanding
  • 2 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ss margarin til smøring av form
  • 4 ss griljermel
Del

Grateng med skinke og makaroni

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det som er supert med denne gratengen er at den er litt klebrig, og derfor ikke faller av skjea så lett når de minste lærer seg å spise selv. Dessuten er alle ingrediensene blandet, slik at barna får litt av alt - også grønnsaker - for hver munnfull.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 300 g smårettskinke
  • 1 pose hvit saus
  • 1 dl ukokt makaroni
  • 300 g frossen grønnsaksblanding
  • 2 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ss margarin til smøring av form
  • 4 ss griljermel

Slik gjør du

  1. Kok makaroni som anvist på pakken.
  2. Lag hvit saus etter anvisning på posen. La sausen avkjøle litt, og rør inn egg og ost.
  3. Skjær skinken i biter. Bland hvit saus, makaroni, skinke og grønnsakblanding. Hell dette i en smurt ildfast form. Strø over griljermel
  4. Stek gratengen på 175 grader i stekeovn 30-40 minutter.
I stedet for smårettskinke kan du bruke hermetisk bogskinke, hermetisk kyllingskinke eller rester av lettsaltet skinke (sommerskinke/juleskinke).
 
Har du tørt brød, så kan du lage hjemmelaget griljermel, og bruke det til blant annet grateng.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant