Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grateng med skinke og makaroni

Grateng med skinke og makaroni

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl ukokt makaroni
  • 1 pose hvit saus
  • 2 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 300 g smårettskinke
  • 300 g frossen grønnsaksblanding
  • 2 ss margarin til smøring av form

Sprø topping:

  • 2 skiver brød
  • 1 dl revet ost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grateng med skinke og makaroni er en enkel og god hverdagsmiddag. Gratengen er litt klebrig, noe som gjør det lettere når de minste skal lære seg å spise selv. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl ukokt makaroni
  • 1 pose hvit saus
  • 2 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 300 g smårettskinke
  • 300 g frossen grønnsaksblanding
  • 2 ss margarin til smøring av form

Sprø topping:

  • 2 skiver brød
  • 1 dl revet ost

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I stedet for smårettskinke kan du bruke hermetisk bogskinke, hermetisk kyllingskinke eller rester av lettsaltet skinke (sommerskinke/juleskinke) eller røkt svinekam.

Tørt brød er perfekt å bruke som topping på gratengen. Alternativt er krutonger, kavring eller griljermel også godt å strø over.

Du kan gjerne lage hvit saus fra bunnen av i stedet for posesausen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 18.07.2024 12:52:33