Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvit saus

Hvit saus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts salt
  • ca. 0,25 ts pepper
  • eventuelt 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mestrer du den enkle kunsten å lage hvit saus fra bunnen, mestrer du en av kokekunstens grunntilberedninger. Hvit saus heter på kokkespråket béchamel, og har en mange ulike bruksområder, fra saus til flesk og duppe og fiskeboller, til de lekreste suffleer.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts salt
  • ca. 0,25 ts pepper
  • eventuelt 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Spe gjerne med varm melk, da er det enklere å få en jevn og fin saus.

Hvitsaus

Dette er en grunnsaus, og kan smakes til med ulike smaker, avhengig av hva den skal brukes til. Klassiske smaker er karri, sennep, ost eller hakkede urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 13.04.2024 05:04:40