Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Hvit saus

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts salt
  • ca. 0,25 ts pepper
  • eventuelt 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Hvit saus

(19)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mestrer du den enkle kunsten å lage hvit saus fra bunnen, mestrer du en av kokekunstens grunntilberedninger. Hvit saus heter på kokkespråket béchamel, og har en mange ulike bruksområder, fra saus til flesk og duppe og fiskeboller, til de lekreste suffleer.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • ca. 0,5 ts salt
  • ca. 0,25 ts pepper
  • eventuelt 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen.
  2. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus.
Spe gjerne med varm melk, da er det enklere å få en jevn og fin saus.
  1. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og eventuelt muskat.

 

Dette er en grunnsaus, og kan smakes til med ulike smaker, avhengig av hva den skal brukes til. Klassiske smaker er karri, sennep, ost eller hakkede urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB11 26.11.2022 09:21:11