Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hummus med rødbete

Hummus med rødbete

Ingredienser

porsjoner
  • 480 g hermetiske kikerter
  • 2 stk. kokt rødbete godt avrent
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1,25 dl nøytral olje
  • 1 ss ristede sesamfrø til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hummus er godt som dip eller på en skive godt brød. Her har vi endret fargen på den tradisjonelle hummusen med litt rødbeter. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 480 g hermetiske kikerter
  • 2 stk. kokt rødbete godt avrent
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini (kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1,25 dl nøytral olje
  • 1 ss ristede sesamfrø til pynt

Slik gjør du

1. Skyll kikerter. Tørk godt av rødbeter.

2. Kjør kikerter og rødbete i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummen og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.

La eventuelt hummusen renne av i en sikt dersom det blir mye væske av rødbeten.

Anrett i en dyp skål, drypp over litt olivenolje og pynt med ristede sesamfrø. Server med godt brød. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB12 30.05.2024 09:30:54