Hummus med rødbete

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hummus er godt som dip eller på en skive godt brød. Her har vi endret fargen på den tradisjonelle hummusen med litt rødbeter. 

Ingredienser

  • 480 g hermetiske kikerter
  • 2 stk kokt rødbete godt avrent
  • saften av 12 stk sitron
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini (kan sløyfes)
  • 12 ts malt spisskummen
  • 114 dl olje
  • 1 ss ristede sesamfrø til pynt

Slik gjør du

1. Skyll kikerter. Tørk godt av rødbeter.

2. Kjør kikerter og rødbete i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummen og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.

La eventuelt hummusen renne av i en sikt dersom det blir mye væske av rødbeten.

Anrett i en dyp skål, drypp over litt olivenolje og pynt med ristede sesamfrø. Server med godt brød. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.