Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekeskinkesmør

Spekeskinkesmør

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 30 g spekeskinke
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 300 kcal
Fett 32 g
Protein 3 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Du trenger ikke mange grammene spekeskinke for å gjøre smaken på urtesmør til en helt ny opplevelse! 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 30 g spekeskinke
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 300 kcal
Fett 32 g
Protein 3 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bytt ut spekeskinken med finhakket fenalår, spekepølse eller tørket reinkjøtt og varier urtene til du finner ditt favorittsmør!

Du kan lage smøret i god tid før du skal bruke det, og kan også godt fryses. Form smøret til en pølse og rull det i plastfolie eller matpapir. La det bli temperert før det skal brukes, så kommer smakene tydeligere fram.

Smøret smaker også nydelig på en skive godt brød, i bakt potet, på nykokt sommerkål, på varm pasta eller som basis for saus (fres mel i smøret, spe med kraft og tilsett litt fløte).

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB15 19.06.2025 14:10:36