Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekeskinkesmør

Spekeskinkesmør

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 30 g spekeskinke
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Du trenger ikke mange grammene spekeskinke for å gjøre smaken på urtesmør til en helt ny opplevelse! 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 30 g spekeskinke
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. La smøret ligge på kjøkkenbenken en stund, slik at det blir mykt.
  2. Bruk en skarp kniv og finhakk spekeskinken.
  3. Rør sammen spekeskinke, smør, sitronsaft og -skall og finhakket timian. Smak til med pepper.

Du kan lage smøret i god tid før du skal bruke det, og kan også godt fryses. Form smøret til en pølse og rull det i plastfolie eller matpapir. La det bli temperert før det skal brukes, så kommer smakene tydeligere fram.

Bytt ut spekeskinken med finhakket fenalår, spekepølse eller tørket reinkjøtt og varier urtene til du finner ditt favorittsmør!

Smøret smaker også nydelig på en skive godt brød, i bakt potet, på nykokt sommerkål, på varm pasta eller som basis for saus (fres mel i smøret, spe med kraft og tilsett litt fløte).

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2024 00:30:43