Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokolade-Pavlova

Kakene alle vil ha!

Vi lar oss stadig inspirere av lekre kaker og nye trender, enten de er hentet fra flinke kakebloggere, matsider på internett, magasiner eller kokebøker.

Ikke et vondt ord å si om den norske bløtkaken, men helt trendy er den ikke. Cupcakes, cakepops, hvite moussekaker eller makroner er bare noen av de kakene som er populære nå, og som alle vil ha. Bryllupskaken kan gjerne være enkel, firkantet, dekket med hvit sukkerfondant og i flere høyder. Pyntet med friske blomster eller dekor med inspirasjon fra brudekjolen.

For å gjøre det enklere å lykkes med kakene er det kommet mange hjelpemidler på markedet, og en mengde ny kakepynt. Sprøytetipper (tyll) som lager forskjellige mønster, roser, stjerner og blomster. Du kan eksperimentere med nye konditorfarger og blande mange spennende farger. Med små silikonformer lager du nydelig dekor. Morsomme kakeformer får du i alle mulige fasonger, til og med i 3D (doble kakebunner). Med enkle teknikker og dekor ser kakene utrolig flotte ut. Utseendet er likevel ikke nok, Kakene må også smake godt! Det er viktig å tenke på at de ulike smakene i kaken må harmonere bra sammen.

Enkel pynt

Det enkle kan ofte være det peneste. Friske, spiselige blomster som roser og fioler gjør seg utrolig fint på en enkel kake. Frisk frukt og bær sammen med makroner, kjøpt eller hjemmelaget, ser lekkert og innbydende ut.

Lakrispavlova med eggekrem og deilige, friske bringebær.

Noen herlige munnfuller i form av fylte makroner gjør seg godt på kakebordet, og trendene følger opp med å lage gøyale fat til godsakene.

Små fylte makroner

Praktiske råd

Les grundig gjennom oppskriften før du begynner, finn fram alle ingredienser og vær nøye med oppmålingen. Kaker laget på slump blir ofte mislykket. Lag gjerne en testkake hvis det er første gang du prøver deg. God planlegging er smart.

Bak gjerne kakebunner i forkant som du kan legge i fryseren og forbered pynten. En deilig isparfait på nøttebunn kan lages uker i forveien og er dermed raskt klar til servering.

Skal du dekke kaken med hvit sukkerfondant/pasta, vil fyll med frisk frukt, bær eller bærmousse gi en fin balanse mot det søte. Pisk kremfløte på medium hastighet slik at du oppnår jevne, fine bobler. Bruk romtempererte råvarer som mel, smør og egg. Du pisker inn større volum og det er lettere å røre for eksempel smør og sukker hvitt. Sjokolade, bær og frukt må være av god kvalitet.

Bokstaver og mønsterremser kan kjøpes i hobbybutikker eller bestilles på nettet

Festmåneden mai er rett rundt hjørnet, med mange fridager og små og store anledninger. Er du bakeglad, vil helt sikkert venner og familie bli både overrasket og begeistret om du hjelper til med å bake en festkake.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 25.05.2024 07:05:23