Etasjekake med bringebær Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Avansert Tid Over 60 min En kake for de store anledninger. Enkelt pyntet, med masse bær. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 2Kommentarer Ingredienser 25 Porsjoner Sukkerbrød, 26 cm: 6 stk egg 180 g sukker 180 g hvetemel 11⁄2 ts bakepulver Sukkerbrød, 15 cm: 2 stk egg 60 g sukker 60 g hvetemel 3⁄4 ts bakepulver Nøttebunn: 150 g hasselnøtter eller mandler 150 g melis 4 stk eggehvite Bringebærkrem: 500 g frosne bringebær 11⁄2 dl sukker 5 stk gelatinplater 5 dl kremfløte Daimkrem: 100 g daim-sjokolade eller -kuler 2 dl kremfløte 3 dl bringebærsyltetøy 11⁄2 dl eplejuice Pynt: 6 dl kremfløte 600 g friske bær Slik gjør du Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blandingen sikk sakk i en smurt, bakepapirkledd form 26/15 cm. Stek sukkerbrød på 160 °C, ca. 25 minutter for den minste og ca. 45 minutter for den største. Avkjøl på rist. Kjør hasselnøtter/mandler i en foodprosessor til det er finmalt. Ha i melis og bland sammen. Stivpisk eggehviter og bland inn malte nøtter. Hell massen i en smurt form med bakepapir i bunnen. Stek nøttebunnen på 160 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 5 minutter. Mos bringebær og bland dem med sukker. Klem ut vann fra gelatinplatene og smelt dem i 1/2 dl kokende vann. (evt. varm bringebærlake) Bland inn bringebærene. Pisk kremfløte og bland den med bærmosen. Sett kaldt til den tykner. Del sukkerbrødet i tre lag. Sett formringen på et flatt fat og legg på nøttebunnen. Bre over et tynt lag bringebærsyltetøy. Legg på et lag bringebærkrem og legg over et lag sukkerbrød. Dynk med juice. Bland daimsjokolade med krem og legg på ¾. Legg på et nytt lag sukkerbrød. Dynk med juice. Bre over et lag syltetøy og legg på et lag bringebærkrem. Legg på siste lag sukkerbrød. Dekk kaken med plastfolie og sett den kaldt 2-3 timer. Den kan gjerne stå over natten. Fjern formringen forsiktig. Gjør det samme med den lille kaken (bortsett fra nøttebunnen). Dekk kakene med pisket kremfløte og sett den lille kaken midt på den store. Pynt kaken med friske bær. Sett den kjølig til den skal serveres. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.