Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Etasjekake med bringebær

Etasjekake med bringebær

Ingredienser

25  porsjoner

Sukkerbrød, 26 cm:

  • 6 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver

Sukkerbrød, 15 cm:

  • 2 stk. egg
  • 60 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Bringebærkrem:

  • 500 g frosne bringebær
  • 1,5 dl sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte

Daimkrem:

  • 100 g daim-sjokolade eller -kuler
  • 2 dl kremfløte

Til fylling av kaken:

  • 3 dl bringebærsyltetøy
  • 1,5 dl eplejuice

Pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 600 g friske bær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En kake for de store anledninger. Enkelt pyntet, med masse bær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

25  porsjoner

Sukkerbrød, 26 cm:

  • 6 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver

Sukkerbrød, 15 cm:

  • 2 stk. egg
  • 60 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Bringebærkrem:

  • 500 g frosne bringebær
  • 1,5 dl sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 5 dl kremfløte

Daimkrem:

  • 100 g daim-sjokolade eller -kuler
  • 2 dl kremfløte

Til fylling av kaken:

  • 3 dl bringebærsyltetøy
  • 1,5 dl eplejuice

Pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 600 g friske bær

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blandingen sikk sakk i en smurt, bakepapirkledd form 26/15 cm. Stek sukkerbrød på 160 °C, ca. 25 minutter for den minste og ca. 45 minutter for den største. Avkjøl på rist.
  2. Kjør hasselnøtter/mandler i en foodprosessor til det er finmalt. Ha i melis og bland sammen. Stivpisk eggehviter og bland inn malte nøtter. Hell massen i en smurt form med bakepapir i bunnen. Stek nøttebunnen på 160 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. 
  3. Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 5 minutter. Mos bringebær og bland dem med sukker. Klem ut vann fra gelatinplatene og smelt dem i 1/2 dl kokende vann. (evt. varm bringebærlake) Bland inn bringebærene. Pisk kremfløte og bland den med bærmosen. Sett kaldt til den tykner.
  4. Del sukkerbrødet i tre lag. Sett formringen på et flatt fat og legg på nøttebunnen. Bre over et tynt lag bringebærsyltetøy. Legg på et lag bringebærkrem og legg over et lag sukkerbrød. Dynk med juice.
  5. Bland daimsjokolade med krem og legg på ¾. Legg på et nytt lag sukkerbrød. Dynk med juice. Bre over et lag syltetøy og legg på et lag bringebærkrem. Legg på siste lag sukkerbrød.
  6. Dekk kaken med plastfolie og sett den kaldt 2-3 timer. Den kan gjerne stå over natten. Fjern formringen forsiktig.
  7. Gjør det samme med den lille kaken (bortsett fra nøttebunnen).
  8. Dekk kakene med pisket kremfløte og sett den lille kaken midt på den store. Pynt kaken med friske bær. Sett den kjølig til den skal serveres.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 02:51:17