Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rullekake med sitron og marengs

Rullekake med sitron og marengs

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 serveringer.

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 6 dråper gul konditorfarge
  • ca. 2 ss melis til dryss

Marengsfyll:

  • 1 stk. eggehvite
  • 0,75 dl sukker
  • 300 g romtemperert smør
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • skall av 1 stk. sitron

Pynt:

  • 2 ss melis
  • 125 g bjørnebær
  • 1 ss revet sitronskall
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4546 kcal
Fett 306 g
Protein 59 g
Karbohydrater 372 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Med rullekake blir det fest! Kaken har en saftig kakebunn som er fylt med et luftig og kremete marengsfyll. Sitron og bjørnebær gir en syrlig og balansert smak til kaken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 serveringer.

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 6 dråper gul konditorfarge
  • ca. 2 ss melis til dryss

Marengsfyll:

  • 1 stk. eggehvite
  • 0,75 dl sukker
  • 300 g romtemperert smør
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • skall av 1 stk. sitron

Pynt:

  • 2 ss melis
  • 125 g bjørnebær
  • 1 ss revet sitronskall
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4546 kcal
Fett 306 g
Protein 59 g
Karbohydrater 372 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sukkerbrød 3 a

Sukkerbrød 3a_tips

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 25.03.2025 13:33:37