Hønsefrikassé

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Hønsefrikassé er nydelig norsk tradisjonsmat. Hønstrenger lang koketid på lav varme for å bli mørt, men når det er gjort er resultatet nydelig kraft og kjøtt. Link til koking av høns finner du under oppskriften.

Ingredienser

  • kjøtt av 1 stk. kokt høne
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot

Frikassésaus:

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Del ferdig kokt hønsekjøtt i passe serveringsstykker.
  2. Skyll og rens grønnsakene. Skjær dem i ca. 1 cm tykke biter. Kok grønnsakene til de er møre. 
  3. Smelt smør i en kjele, rør i mel og spe med hønsekraften i flere omganger. Rør ut til klumpfri saus mellom hver gang. Ha i fløte og la sausen koke 3-5 minutter og smak til med salt, pepper og litt presset sitron eller sitronsaft.
  4. Legg kjøtt og grønnsaker på et varmt serveringsfat og hell sausen over. Dryss på hakket persille.

Server med kokte poteter.

Her finner du framgangsmåte på koking av høns.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.