Hønsefrikassé

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Hønsefrikassé er norsk tradisjonsmat. Hønsekjøttet trenger lang koketid, men man får både mye fint kjøtt og god kraft når jobben er gjort.

Ingredienser

  • kjøtt av 1 stk kokt høne
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • 2 stk persillerot
  • 12 stk sellerirot

Frikassésaus:

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 1 ss sitronsaft

kokte poteter med hakket persille til

Slik gjør du

 1. Del ferdig kokt hønsekjøtt i passe serveringsstykker.

 2. Skyll og rens grønnsakene. Skjær dem i ca. 1 cm tykke biter. Kok de til dem er møre. 

 3. Smelt smør i en kjele, rør i mel og spe med hønsekraften i flere omganger. Rør ut til klumpfri saus mellom hver gang. La sausen koke 3-5 minutter og smak til med salt, pepper og litt presset sitron eller sitronsaft.

 Legg kjøtt og grønnsaker på et varmt serveringsfat og hell sausen over. Dryss på hakket persille.

 

Denne middagen egner seg godt å lage en stor porsjon av. Hvis du lager dobbel porsjon, så har du ferdig middag dagen etter. Lettvint når du kommer hjem fra jobb!

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.