Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hønsefrikassé

Hønsefrikassé

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. kokt høne
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot

Frikassésaus:

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 1 ss sitronsaft

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hønsefrikassé er nydelig norsk tradisjonsmat. Hønstrenger lang koketid på lav varme for å bli mørt, men når det er gjort er resultatet nydelig kraft og kjøtt. Link til koking av høns finner du under oppskriften.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. kokt høne
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot

Frikassésaus:

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter.

Her finner du framgangsmåte på koking av høns.

 

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB14 22.06.2025 07:19:02