Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hønsefrikassé

Hønsefrikassé

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. kokt høne
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 1 ss sitronsaft

Frikassésaus:

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hønsefrikassé er nydelig norsk tradisjonsmat. Hønstrenger lang koketid på lav varme for å bli mørt, men når det er gjort er resultatet nydelig kraft og kjøtt. Link til koking av høns finner du under oppskriften.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • kjøtt av 1 stk. kokt høne
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 1 ss sitronsaft

Frikassésaus:

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter.

Her finner du framgangsmåte på koking av høns.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB15 29.05.2024 00:42:36