Ingredienser

4  porsjoner
  • 300 g biffkjøtt i terninger
  • 2 ss olje til steking
  • 6 stk. løk
  • 3 stk. tomat
  • 4 dl vann
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts pepper
  • 3 båter hvitløk
Del

Gorraasa be Dama - gryterett fra Sudan

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det sudanske kjøkken er et ganske enkelt kjøkken, med liten bruk av krydder. Ofte er smakstilsetningene begrenset til salt, pepper og sitronjuice. Denne gryteretten har både kanel og kardemomme i seg. En spennende afrikansk gryte.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 300 g biffkjøtt i terninger
  • 2 ss olje til steking
  • 6 stk. løk
  • 3 stk. tomat
  • 4 dl vann
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts pepper
  • 3 båter hvitløk

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og surr den i litt olje i en kjele til løken er myk. Tilsett halvparten av vannet og legg over et lokk. La kjelen stå på middels varme, og la det småkoke i ca. 10 minutter til vannet nesten er fordampet.
  2. Hakk tomatene og tilsett dem i løkblandingen.
  3. Kutt paprika i små biter, og tilsett paprika og kjøtt sammen med salt, kardemomme og kanel. 
  4. Tilsett tomatpuré og resten av vannet. Finhakk hvitløk og bland den i. Rør rundt. La gryteretten stå og småkoke under lokk i 10 minutter. 

Server gjerne med godt brød eller ris. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant