Yoghurtdipp med grillet sitrus, bakt hvitløk og honning

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tykk gresk eller tyrkisk yoghurt er takknemlig å bruke når du skal lage dressinger, med sin syrlige smak og flotte konsistens. Her har vi lagt appelsin og sitron på grillen til de er nesten svarte, og blandet saften i yoghurten. Det gir en helt spesiell og nydelig snak på dressingen.

Ingredienser

  • 3 dl gresk yoghurt eller matyoghurt
  • 1 stk sitron vasket og tørket
  • 3 ss flytende honning
  • 4 båter hvitløk med skall
  • 2 ts olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under.
  2. Avkjøl og press saften i en bolle (om du ikke vil ha med så mye rusk, kan du sile saften gjennom en fin sil).
  3. Forvarm stekeovnen til 180 ˚C. Legg hvitløkbåtene i en skål og drypp over litt olivenolje. Bak dem i ovnen til de er helt myke, ca. 10-15 minutter. Klem innholdet ut på en asjett og finmos dem.
  4. Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.