Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt ørret med fries og agurksalat

Saltbakt ørret med fries

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. ørret på ca 800 gram
  • 0,5 l grovt salt
  • 1 stk. sitron
  • 2 stilker frisk persille dill, eller annen urt
  • 400 g frosne pommes frites
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 494 kcal
Fett 25 g
Protein 41 g
Karbohydrater 23 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å saltbake fisk er genialt og egner seg spesielt godt til mellomstore fisk som ørret, røye og ishavsørret. Med grovt havsalt, sitron og friske urter blir fisken ekstra saftig og smakfull.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. ørret på ca 800 gram
  • 0,5 l grovt salt
  • 1 stk. sitron
  • 2 stilker frisk persille dill, eller annen urt
  • 400 g frosne pommes frites
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 494 kcal
Fett 25 g
Protein 41 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server fisken med sitron i biter, frites eller kokte poteter og en god agurksalat. Rømme créme fraîche eller pepperrotkrem er godt til.

Alle typer små fisk kan stekes på denne måten. Noen liker også å vende fisken i mel, salt og pepper før steking, noe som gir fisken en fin stekeskorpe. Små bekkørret, fjellørret, sei, torsk, flyndre, abbor og røye er fiskeslag som er glimrende å pannesteke. 

Ovnsbakt ørret med fries og agurksalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB15 04.10.2024 22:51:52