Ingredienser

  • 2 stk. agurk
  • 4 stilker frisk dill
  • 2 stilker frisk persille
  • 2 stilker frisk mynte
  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss virgin olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Til servering

  • 0,25 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

172kcal

Energi

14.7g

Fett

4.3g

Protein

5.3g

Karbohydrater

0.8mg

Jern

Del

Agurksuppe med urter

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne friske, kalde suppen er rask å lage og super som appetittvekker på sommerfesten. Lag den ferdig i god tid, og la den stå i kjøleskapet og utvikle smak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. agurk
  • 4 stilker frisk dill
  • 2 stilker frisk persille
  • 2 stilker frisk mynte
  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss virgin olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Til servering

  • 0,25 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

172kcal

Energi

14.7g

Fett

4.3g

Protein

5.3g

Karbohydrater

0.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skjær av topp og bunn på agurker og skrell av det meste av skallet. Del agurkene i grove biter. Plukk blader av urtestilkene.
  2. Kjør agurk, urter, yoghurt, hvitløk og olivenolje i hurtigmikser/blender til du har en helt glatt suppe. Du kan eventuelt sile suppen gjennom en fin sil for å få den helt jevn. Sett suppen kaldt til den skal serveres – den vil utvikle mer smak om den får stå noen timer.
  3. Skrell agurk til suppegarnityr. Del agurken i to og fjern kjernene. Skjær agurken i små terninger.
  4. Finhakk rødløk.
  5. Ta suppen ut av kjøleskapet og visp inn sitronsaft. Juster smaken med mer salt og pepper om nødvendig.

Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.

Varier smaken ved å bruke andre urter som koriander og kjørvel. Vil du servere suppen med en gang, får du den iskald ved å kjøre den med noen isbiter.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant