Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvit bønnepuré

Hvit bønnepuré

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Store, hvite bønner – de kalles også butterbeans eller limabønner – er supre å lage puré av. Knallgodt og anvendelig både til kos og som pålegg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skyll bønner godt og ha dem i en hurtigmikser med sitronskall og -saft, hvitløk, tahini og malt koriander. Kjør mikseren til bønnene er helt most. Spe med olje til du har en kremete, glatt masse. Smak til med salt og kvernet pepper.
  2. Oppbevar kaldt til servering. Holdbar i kjøleskap i 5-7 dager.
Pureen kan godt lages med andre smaker. Prøv for eksempel med røkt paprikapulver og rosmarin, eller bland den med litt tomatpure og smak til med finhakket timian. En helt nøytral bønnepuré er nydelig til for eksempel tynne skiver spekeskinke eller fenalår.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB13 17.06.2024 02:30:48