Hvit bønnepuré Kategori Kos Vanskelighetsgrad Enkel Tid Under 20 min Store, hvite bønner – de kalles også butterbeans eller limabønner – er supre å lage puré av. Knallgodt og anvendelig både til kos og som pålegg. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 1 boks hermetiske limabønner (butter beans) finrevet skall og saft av 1⁄2 stk sitron 1 båt hakket hvitløk 1 ss tahini 1⁄2 ts malt koriander 1 ts salt 1⁄2 dl olivenolje 2 ss hakket bladpersille Slik gjør du Skyll bønner godt og ha dem i en hurtigmikser med sitronskall og -saft, hvitløk, tahini og malt koriander. Kjør mikseren til bønnene er helt most. Spe med olje til du har en kremete, glatt masse. Smak til med salt og kvernet pepper. Oppbevar kaldt til servering. Holdbar i kjøleskap i 5-7 dager. Pureen kan godt lages med andre smaker. Prøv for eksempel med røkt paprikapulver og rosmarin, eller bland den med litt tomatpure og smak til med finhakket timian. En helt nøytral bønnepuré er nydelig til for eksempel tynne skiver spekeskinke eller fenalår. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.