Vegetarpai med rotgrønnsaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Rotgrønnsaker har god holdbarhet og er typiske vintergrønnsaker. På toppen av denne deilige vegetarpaien med med rotgrønnsaker har vi laget et smuldrelokk med krønsj.

Ingredienser

  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g gulrot
  • 200 g rødbete
  • 200 g gresskar
  • 100 g persillerot
  • 1 pose sjalottløk
  • 2 ss olivenolje

Smuldrelokk:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g vellagret ost
  • 1 ts tørket timian
  • 3 ss smør
  • 112 dl hasselnøtter
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell rotgrønnsakene og skjær grønnsaker og løk i omtrent like store biter. Legg dem i en vid ildfast form eller langpanne, slik at de ligger tett, men ikke oppå hverandre. Ringle over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett inn formen midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
  2. Bland alt det tørre til smuldredeigen og smuldre inn smøret med hendene.  Grovhakk hasselnøtter.
  3. Ta grønnsakene ut av stekeovnen. Dryss over smuldredeigen og hakkede hasselnøtter. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er myke og smuldredeigen har fått en fin, gyllen farge.
  4. Dryss over hakket persille og server.
Gi grønnsakene god plass i formen, slik at de ikke ligger oppå hverandre – da vil de bli mer kokt enn stekt. Mengdeforholdet mellom de ulike grønnsakene kan du variere med ut fra hva du liker og hva som er tilgjengelig. Du kan også tilberede andre grønnsaker på samme måte.
Vil du lage vegetarpaien vegansk kan du erstatte smør med vegetabilsk margarin og sløyfe osten eller bytte ut med et vegansk alternativ.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.