Bakt blomkål med nøttesmør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Blomkålen stekes i lang tid med en god krydderblanding. Den blir saftig, og smaker utrolig godt. Spis den som en selvstendig rett eller som tilbehør til en god middag.

Ingredienser

  • 1 stk blomkål

Krydderblanding:

  • 12 ts salt
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts paprikapulver
  • 1 ts fennikelfrø
  • 14 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Brunet smør:

  • 4 ss smør
  • 2 ss hakkede hasselnøtter

  • 1 pk sukkerertspirer
  • 1 pk rød shiso

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150 °C.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen.
  3. Skjær vekk den nederste delen på blomkålen, men behold gjerne bladene på slik at kålen kan stå rett.
  4. Gni blomkålen inn med krydderblandingen og stek den i ca. 2 timer til den har fått en fin og gyllen farge. Bruk en liten kniv og stikk inn i midten av blomkålen for å se om den er ferdig stekt.
  5. Brun smøret i en liten kjele og tilsett hakkede pekannøtter.
  6. Fordel sukkerertspirene og shisokarsen på et fat og legg blomkålen oppå. Hell over litt av nøttesmøret og server. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.