Ingredienser

  • 200 g torskefilet
  • 2 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 skiver brød
  • 30 g tapenade
  • 2 ss karse
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

205kcal

Energi

9.8g

Fett

15g

Protein

13.1g

Karbohydrater

0.9mg

Jern

Del

Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprøstekt spekeskinke passer perfekt til hvit fisk. Dette er en herlig rett til tapas, som forrett eller gjerne til hovedrett. Da må imidlertid mengdene dobles.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g torskefilet
  • 2 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 skiver brød
  • 30 g tapenade
  • 2 ss karse
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

205kcal

Energi

9.8g

Fett

15g

Protein

13.1g

Karbohydrater

0.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 75 °C.
  2. Ta vekk skinn og eventuelle ben fra torskefileten,og del den i fire like stykker.
  3. Fordel salt over fisken og la det ligge å trekke i ca. 10 minutter. Skyll fisken godt og legg bitene i en ildfast form.
  4. Hell over olivenolje og stek i ovnen i 20-30 minutter eller til fisken flaker seg. Bruk gjerne et steketermometer og stek til en kjernetemperatur på 48 °C.
  5. Stek spekeskinken i en stekepanne til de har blitt sprø. Ring ut brødet og stek i det gjenværende fettet i pannen i ca. 2 minutter på hver side. De skal bli gylne på begge sider.
  6. Legg tapenade på brødet sammen med sprøstekt skinke og fisk. Dryss litt karse over og server.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant