Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Sprøstekt spekeskinke passer perfekt til hvit fisk. Dette er en herlig rett til tapas, som forrett eller gjerne til hovedrett. Da må imidlertid mengdene dobles.

Ingredienser

  • 200 g torskefilet
  • 2 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skive spekeskinke
  • 4 skive brød
  • 30 g tapenade
  • 2 ss karse
Vis næringsinnhold
Energi
205kcal
Fett
9.8g
Protein
15g
Karbohydrater
13.1g
Jern
0.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 75 °C.
  2. Ta vekk skinn og eventuelle ben fra torskefileten,og del den i fire like stykker.
  3. Fordel salt over fisken og la det ligge å trekke i ca. 10 minutter. Skyll fisken godt og legg bitene i en ildfast form.
  4. Hell over olivenolje og stek i ovnen i 20-30 minutter eller til fisken flaker seg. Bruk gjerne et steketermometer og stek til en kjernetemperatur på 48 °C.
  5. Stek spekeskinken i en stekepanne til de har blitt sprø. Ring ut brødet og stek i det gjenværende fettet i pannen i ca. 2 minutter på hver side. De skal bli gylne på begge sider.
  6. Legg tapenade på brødet sammen med sprøstekt skinke og fisk. Dryss litt karse over og server.  
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.