Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saus til pinnekjøtt

Saus til pinnekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2,5 dl pinnekjøtt- kraft fra koking
  • 2 dl melk eller fløte
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mange ønsker å servere pinnekjøttet med saus istedet for kokesjy eller pinnekjøttkraft. I denne lyse pinnekjøttsausen bruker du pinnekjøttkraften som basis for sausen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2,5 dl pinnekjøtt- kraft fra koking
  • 2 dl melk eller fløte
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Smelt smør og rør inn mel.
  2. Spe med kraft og rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett melk eller fløte. 
  3. Kok opp og la sausen koke et par minutter før du eventuelt tilsetter mer kraft eller melk/fløte til sausen er så tykk du ønsker å ha den.
  4. Smak til med pepper og eventuelt litt salt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB14 01.12.2023 20:26:07