Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2,5 dl pinnekjøtt- kraft fra koking
  • 2 dl melk eller fløte
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Saus til pinnekjøtt

(3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mange ønsker å servere pinnekjøttet med saus istedet for kokesjy eller pinnekjøttkraft. I denne lyse pinnekjøttsausen bruker du pinnekjøttkraften som basis for sausen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2,5 dl pinnekjøtt- kraft fra koking
  • 2 dl melk eller fløte
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Smelt smør og rør inn mel.
  2. Spe med kraft og rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett melk eller fløte. 
  3. Kok opp og la sausen koke et par minutter før du eventuelt tilsetter mer kraft eller melk/fløte til sausen er så tykk du ønsker å ha den.
  4. Smak til med pepper og eventuelt litt salt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant