Saus til pinnekjøtt

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Mange ønsker å servere pinnekjøttet med saus istedet for kokesjy eller pinnekjøttkraft. I denne lyse pinnekjøttsausen bruker du pinnekjøttkraften som basis for sausen.

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • dl pinnekjøtt- kraft fra koking
  • 2 dl melk eller fløte
  • ½ ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Smelt smør og rør inn mel.
  2. Spe med kraft og rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett melk eller fløte. 
  3. Kok opp og la sausen koke et par minutter før du eventuelt tilsetter mer kraft eller melk/fløte til sausen er så tykk du ønsker å ha den.
  4. Smak til med pepper og eventuelt litt salt. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.