Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rømmesild

Ingredienser

1 porsjon gir ca 900 g ferdig rømmesild

  • 600 g spekesildfilet eller kryddersildfilet
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. løk
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss hakket frisk gressløk eller persille
Del

Rømmesild

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

"Spis' du sild så blir du snill", heter det. Spiser du rømmesild blir du både snill og blid, for det er så godt! Om du bruker spekesild- eller kryddersildfilet er opp til deg. Rømmesild er en klassiker på julefrokostbordet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir ca 900 g ferdig rømmesild

  • 600 g spekesildfilet eller kryddersildfilet
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. løk
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss hakket frisk gressløk eller persille

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk sildefiletene med litt tørkepapir. Skjær dem i tynne biter og ha dem i en bolle.
  2. Skrell eple, og kutt eple og løk i små terninger. Bland dette med sildebiter, rømme, sennep, sukker og eddik. Smak til med salt og pepper.
  3. La silden stå og utvikle smak en stund, gjerne over natten. Smak på silden og juster smaken med sennep, sukker, eddik, salt og pepper til den er slik du vil ha den. 

Oppbevar silden i skål eller glass i kjøleskapet. Rømmesilden er holdbar i minst 2 uker om den oppbevares kaldt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 31.03.2023 09:00:32