Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sild med karrisalat

Sild med karrisalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. spekesildfilet
  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 ss smør
  • 4 blader hodesalat
  • 1 ss kapers
  • 2 ss karse eller frisk dill

Karrisalat:

  • 2 ss majones
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 4 ts karri
  • 0,25 ts malt koriander
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 stk. eple
  • 5 cm purre (det hvite)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 443 kcal
Fett 25 g
Protein 18 g
Karbohydrater 32 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sild og karri er to smaker som passer godt sammen. Istedet for tradisjonell karrisild har vi her latt silda være litt tydeligere tilstede og serverer med en god karrisalat med eple og purre.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. spekesildfilet
  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 ss smør
  • 4 blader hodesalat
  • 1 ss kapers
  • 2 ss karse eller frisk dill

Karrisalat:

  • 2 ss majones
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 4 ts karri
  • 0,25 ts malt koriander
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 stk. eple
  • 5 cm purre (det hvite)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 443 kcal
Fett 25 g
Protein 18 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sjekk om spekesildfileten bør vannes ut før servering. For å trekke saltet raskere ut av silda, kan du legge den i melk noen timer. Skyll godt med vann før servering. Kryddersildfilet kan også brukes i denne retten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 22:57:04