Sild med karrisalat

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sild og karri er to smaker som passer godt sammen. Istedet for tradisjonell karrisild har vi her latt silda være litt tydeligere tilstede og serverer med en god karrisalat med eple og purre.

Ingredienser

  • 4 stk spekesildfilet
  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 ss smør
  • 4 blader hodesalat
  • 1 ss kapers
  • 2 ss karse eller frisk dill

Karrisalat:

  • 2 ss majones
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 4 ts karri
  • 0,25 ts malt koriander
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 stk eple
  • 5 cm purre (det hvite)

Slik gjør du

  1. Bland sammen majones, créme fraîche, sennep, karri, koriander og spisskummen til salatdressingen. Finhakk eple og purreløk og bland det inn. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
  2. Skyll sildefiletene i kaldt vann og tørk dem godt med tørkepapir. Skjær silda i brede strimler, litt på skrå.
  3. Smør rugbrødskiver med litt smør og legg på salat og sildebiter. Ha på karrisalat og pynt med kapers og karse.
Sjekk om spekesildfileten bør vannes ut før servering. For å trekke saltet raskere ut av silda, kan du legge den i melk noen timer. Skyll godt med vann før servering. Kryddersildfilet kan også brukes i denne retten.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.