Ingredienser

  • 6 dl fløte
  • ca. 200 g smør
  • 2 ss frisk persille
  • 1 ss sitronsaft
Del

Sandefjordsmør

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sandefjordsmør er en klassisk saus med lange tradisjoner i Norge. Den fyldige og gode smaken fra fløte og smør passer spesielt godt til fiskeretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 6 dl fløte
  • ca. 200 g smør
  • 2 ss frisk persille
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kok opp kremfløten og kok den inn til litt under halvparten, ca. 3 dl.
  2. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt.

Smak på sausen underveis før du tilsetter mer smør. På denne måten kommer du frem til den gode, fyldige smaken som sandefjordsmør er kjent for. 

  1. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sandefjordsmør er nydelig til kokt kveite, torsk og laks

Sandefjordsmør

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant