Grillet kveite med asparges

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Fisk på grillen kan være en utfordring, men skiver av kveite er flott å grille – og det smaker nydelig! Saftige asparges trenger bare noen minutter over ilden, og den enkle, gode sausen kan også lages på grillen. 

Ingredienser

  • 800 g kveite i skiver
  • 2 ss olje
  • 250 g grønn frisk asparges

Enkel hvitvinsaus:

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 212 dl hvitvin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stilker frisk dill
  • 2 stilker bladpersille

Slik gjør du

  1. Pensle fiskeskivene med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper. Legg dem på grillen og grill dem i 3-4 minutter på hver side, slik at de får fine grillstriper. Flytt fiskeskivene over i en mindre varm sone og la dem hvile ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen.
  2. Stell asparges ved å brekke av den nederste, trevlete delen. Skrell eventuelt litt av stilken. Grill aspargesen til den begynner å bli myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. Hakk eller riv løken fint og fres den i olje i en liten kjele til den er myk og blank. Hell i hvitvin og la den koke inn til det halve. Hell i fløte og kok opp. La sausen redusere til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  4. Finhakk dill og persille og vend inn i sausen rett før servering.
  5. Legg fisk og asparges på tallerken og hell over litt av sausen. Server resten av sausen sausen ved siden av, gjerne sammen med nypoteter.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.