Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr surstek

Reinsdyr surstek

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l kefir
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hvetemel

Sennepskremet rosenkål:

  • 500 g rosenkål
  • 4 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss dijonsennep
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I denne oppskriften skal reinsdyrsteken ligge i surmelk i minst en uke før den stekes. Om du først tar deg tid til å tilberede steken på denne måten, får du et vidunderlig mørt og smakfullt resultat som lett vil gjøre gjestene dine blanke i blikket. Oppskriften er tradisjonell og rotnorsk, og kan brukes på andre kjøttslag, storfe eller lam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reinsdyrstek
  • 1 l kefir
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hvetemel

Sennepskremet rosenkål:

  • 500 g rosenkål
  • 4 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss dijonsennep

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyr surstek
Reinsdyr surstek
Reinsdyr surstek

Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål, og gjerne i lag med kokte eller stekte poteter og rørte tyttebær. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 14.04.2024 17:17:46