Viltsaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En god viltsaus hører selvfølgelig med til viltsteken. Rømme, geitost og einerbær gir nydelig smak. Litt tyttebærsyltetøy, rips- eller rognebærgelé tilfører deilig sødme og syrlighet. Dette er sausen man skulle ønske man kunne spise med skje!

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller stekesjy
  • 2 stk. knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skive ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær , rips- eller rognebærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sil stekesjyen.
  2. Brun smør og mel og spe med varm kraft eller sjy. Ha i knuste einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Tilsett rømme, geitost og bær eller gelé. Smak til med salt og pepper.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie