Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Viltsaus

Viltsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller stekesjy
  • 2 stk. knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær , rips- eller rognebærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god viltsaus hører selvfølgelig med til viltsteken. Rømme, geitost og einerbær gir nydelig smak. Litt tyttebærsyltetøy, rips- eller rognebærgelé tilfører deilig sødme og syrlighet. Dette er sausen man skulle ønske man kunne spise med skje!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttkraft eller stekesjy
  • 2 stk. knuste einebær
  • 1 dl seterrømme
  • 3 skiver ekte geitost
  • 1 ss rørt tyttebær , rips- eller rognebærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sil stekesjyen.
  2. Brun smør og mel og spe med varm kraft eller sjy. Ha i knuste einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Tilsett rømme, geitost og bær eller gelé. Smak til med salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB12 22.09.2023 23:27:16