Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kirsebærsyltetøy

Kirsebærsyltetøy

Ingredienser

1  porsjoner

Oppskriften gir ca. 3–4 glass à 2–2,5 dl.

  • 1 kg rensede kirsebær
  • 2 dl vann
  • 500 g sukker

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du surkirsebær, bør du prøve dette nydelige kirsebærsyltetøyet. Syrlig og søtt, med dyp smak og vakker farge. Perfekt til pålegg, ost eller dessert. Oppskriften kan også brukes som utgangspunkt for kirsebærsaus til riskrem – bare kok inn saften litt kortere for en mer rennende konsistens.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Oppskriften gir ca. 3–4 glass à 2–2,5 dl.

  • 1 kg rensede kirsebær
  • 2 dl vann
  • 500 g sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

La gjerne noen få steiner sitte igjen for en mandelaktig aroma, men husk å fjerne dem før servering eller gjør gjestene oppmerksomme på det.

Du kan bruke ½ pose syltetøypulver for fastere konsistens og lenger holdbarhet, men syltetøyet blir også nydelig uten.

Denne oppskriften passer også perfekt som base til kirsebærsaus til riskrem. Følg samme fremgangsmåte, men kok inn saften litt kortere slik at den får en tynnere konsistens. Ha sausen i en fryseboks og frys ned. Da har du en nydelig hjemmelaget riskremsaus laget på sommerens kirsebær.

Kirsebærsaus i boks

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 09:35:07