Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ripsgelè

Ripsgelé

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg rips
  • 1 dl vann
  • 400 g sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du rips i hagen? Da bør du lage ripsgelé! Geléen er både syrlig og søt, og passer perfekt som tilbehør og pålegg. Spis det på brødskiven, til ost eller sammen med viltkjøtt. Ripsgelé er også en kjempefin gave til matglade venner og familie.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg rips
  • 1 dl vann
  • 400 g sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

En huskeregel er 800 g sukker per liter sur saft. 

Gelétesten: Drypp en dråpe på en tallerken.Bruk en skje og trekk den gjennom dråpen. Hvis dråpen ikke samler deg igjen er geleen ferdig.

Ripsgelé smaker nydelig sammen med gjærbakst, eller som tilbehør til viltkjøtt. 

Ripsgelè

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 17.06.2024 01:44:21