Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelagde fiskekaker

Hjemmelagede fiskekaker

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss potetmel
  • 4 dl melk , fløte eller fløtemelk
  • 2 ss hakkede friske urter (kan utelates)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er lite som kan måle seg med en glovarm, nystekt fiskekake rett fra stekepannen! Med ferske fiskefileter og hurtigmikser lager du din egen fiskefarse på få minutter, og kan velge selv om du vil lage fiskekaker, fiskepudding eller fiskeboller. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss potetmel
  • 4 dl melk , fløte eller fløtemelk
  • 2 ss hakkede friske urter (kan utelates)

Slik gjør du

Sørg for at fisk og melk er helt kalde før du starter.

trinn du kan merke av

Fiskekaker: Form store fiskekaker med en skje dyppet i kaldt vann. Varm en stekepanne med smør eller margarin og bruk skjeen til å klemme dem litt flate. Stek fiskekakene i 2-3 minutter på hver side til de er gylne.

Fiskepudding: Smør en brødform med litt olje og fyll formen med farse. bruk en skje til å jevne ut overflaten. Bank formen noen ganger i benkeplaten for å fjerne luftlommer i farsen. Sett formen i en langpanne og fyll litt varmt vann i pannen. Varm ovnen til 125 °C og stek fiskepuddingen i 40-45 minutter. Avkjøl den i formen og hvelv den ut av formen.

Fiskeboller: Kok opp lettsaltet vann i en vid kjele og senk temperaturen slik at det bare så vidt boblekoker. Form store eller små fiskeboller med en skje, eller bruk sprøytepose og slipp dem i vannet. La dem trekke i 5-10 minutter. Løft dem ut av kraften og avkjøl. Kraften kan brukes til saus.

Dette er en grunnoppskrift som kan brukes på mange ulike fiskeslag. Sei, lyr, torsk, laks, sild, steinbit og gjedde er blant fiskeslagene som egner seg til fiskmat.

Det aller viktigste å huske på når man skal lage fiskmat er at fisken skal være fersk, ikke frossen - da er bindeevnen best. Og ingrediensene må være kalde, ellers er det fare for at farsen sprekker. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB15 03.03.2024 22:26:43