Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
Del

Gulrotstuing

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrotstuing er tradisjonelt tilbehør til en rekke ulike retter som fersk og røkt fisk, kjøttkaker og koteletter. Gulrøttene kan blandes eller byttes ut med andre rotgrønnsaker, og smakes til med for eksempel hakkede urter. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene og del dem i terninger eller skiver.
  2. Kok gulrotbitene knapt nesten møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet.
  3. Dryss melet over gulrotbitene og bland raskt.
  4. Rør inn melk og kok opp under omrøring. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med muskat og litt salt og pepper.
  5. Kok stuingen på svak varme til gulrøttene er møre. Tilsett litt mer melk om du synes stuingen blir for tykk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant