Hjemmelagde fiskekaker med råkostsalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Med fersk fisk er det en enkel sak å lage skikkelig gode og saftige fiskekaker selv. Med en foodprosessor som redskap tar det ikke mange minuttene heller. Vi serverer våre hjemmelagde fiskekaker helt tradisjonelt, med frisk råkost og kokte poteter.

Ingredienser

  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 2 ts salt
  • 4 dl melk , fløte, eller fløtemelk
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 ss friske urter

Tilbehør:

  • 12 stk. mandelpotet
  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 4 ss rosiner

Slik gjør du

  1. Start med å lage fiskefarsen: Legg alle ingredienser i kjøleskapet så de er helt kalde.
  2. Rens fisken for skinn og alle bein, og del den i biter. Ha fiskefilet og salt i en hurtigmikser og kjør til saltet er godt blandet med fisken.
  3. Tilsett pepper og malt muskatnøtt og halvparten av potetmelet. Spe inn halvparten av melk eller melk/fløteblandingen i en tynn stråle mens maskinen går på middels høy hastighet. Tilsett resten av potetmelet og fortsett å spe med melk.
  4. Ønsker du en helt fin farse, så kjør maskinen på høy hastighet noen sekunder. Ikke kjør for lenge, da kan farsen sprekke. Ønsker du en grovere farse, så spe på litt lavere hastighet. Du kan også vende inn litt grovhakket fisk etter at du er ferdig med å spe.
  5. Vend inn urter, om du ønsker det.
  6. Stek en liten prøvekake og justér eventuelt smaken med mer krydder.
  7. Kok opp vann til poteter og kok til de er møre. 
  8. Skrell og riv gulrøtter på et rivjern, kutt appelsin i biter og bland inn rosiner. 
  9. Hell av vannet på potetene og server varme, nystekte fiskekaker med kokte poteter og råkost.

Fiskekaker med råkost og poteter 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.