Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Fiskekaker med råkost og poteter

Ingredienser

  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 2 ts salt
  • 4 dl melk , fløte, eller fløtemelk
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 ss friske urter

Tilbehør:

  • 12 stk. mandelpotet

Råkost:

  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 4 ss rosiner
Del

Hjemmelagde fiskekaker med råkostsalat

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med fersk fisk er det en enkel sak å lage skikkelig gode og saftige fiskekaker selv. Med en foodprosessor som redskap tar det ikke mange minuttene heller. Vi serverer våre hjemmelagde fiskekaker helt tradisjonelt, med frisk råkost og kokte poteter.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g hyse-/koljefilet
  • 2 ts salt
  • 4 dl melk , fløte, eller fløtemelk
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 ss friske urter

Tilbehør:

  • 12 stk. mandelpotet

Råkost:

  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 4 ss rosiner

Slik gjør du

  1. Start med å lage fiskefarsen: Legg alle ingredienser i kjøleskapet så de er helt kalde.
  2. Rens fisken for skinn og alle bein, og del den i biter. Ha fiskefilet og salt i en foodprosessor og kjør til saltet er godt blandet med fisken.
  3. Tilsett pepper, malt muskatnøtt og halvparten av potetmelet. Spe med halvparten av melk eller melk/fløteblandingen i en tynn stråle mens maskinen går på middels høy hastighet. Tilsett resten av potetmelet og fortsett å spe med melk.
  4. Ønsker du en helt fin farse, så kjør maskinen på høy hastighet noen sekunder. Ikke kjør for lenge, da kan farsen sprekke. Ønsker du en grovere farse, så spe på litt lavere hastighet. Du kan også vende inn litt grovhakket fisk etter at du er ferdig med å spe.
  5. Vend inn urter, om du ønsker det.
  6. Stek en liten prøvekake og justér eventuelt smaken med mer krydder.
  7. Kok opp vann til poteter og kok til de er møre.
  8. Skrell gulrøtter og riv dem på et rivjern. Kutt appelsin i biter og bland inn rosiner.
  9. Hell av vannet på potetene og server varme, nystekte fiskekaker med kokte poteter og råkost.

Fiskekaker med råkost og poteter 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 29.11.2022 12:42:33