Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
MANDELPOTETMOS MED KANTARELLER

Mandelpotetmos med kantareller

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 200 g fersk kantarell
  • 1 ss smør
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 1 ss frisk kruspersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mandelpoteter er melne, går raskt å koke og har en nydelig gul farge som gjør at de egner seg godt til potetmos. Smaken kan du selv variere ved å blande inn for eksempel hakkede urter eller stekt sopp. Vi har blandet inn stekt kantarell og friske urter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 200 g fersk kantarell
  • 1 ss smør
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 1 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre.
  2. Mos potetene, og rør inn smør og melk. Vil du ha potetmosen litt grov, så ikke rør mer enn nødvendig.
  3. Ha i hakket timian, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.
  4. Stek kantareller, og krydre med salt og pepper. Vend dem inn i potetmosen sammen med de friske urtene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 15.07.2024 06:40:51