Fløtesaus

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En enkel og fløyelsmyk fløtesaus som passer til både kjøttboller, kylling og kalkun. 

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 8 dl hønsebuljong (vann + 2 terninger) eller kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss soyasaus
  • Evt. 1 ts ripsgelé eller soldbærgelé (kan sløyfes)
  • 5 dråper sukkerkulør

Slik gjør du

  1. Smelt smør og rør inn mel. Fres blandingen et lite minutt uten at den svir seg.
  2. Spe med varm buljong eller kraft, og rør godt mellom hver gang slik at sausen ikke blir klumpete. 
  3. Tilsett fløte og la sausen småkoke i 5 -10 minutter minutter.
  4. Smak til med soyasaus, og eventuelt litt gelé, salt og pepper. Tilsett sukkerkulør om du vil ha litt mer farge på sausen.
Har du stekt en hel kalkun eller kylling, tilsett gjerne litt av stekesjyen i sausen. Pass på at den ikke blir for salt.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.