Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Plommesaus

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 8 stk. plomme
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss sennepsfrø
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad
Del

Plommesaus

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fargerik, søt og syrlig plommesaus smaker perfekt til en saftig reinsdyrbiff, svin- eller lammefilet. Bruk gjerne norske plommer når de er i sesong! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 8 stk. plomme
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss sennepsfrø
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Slik gjør du

  1. Del plommer i to, ta ut stein og skjær i båter.
  2. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med smør. Tilsett hvitløk, sukker, rødvinseddik, vann, soyasaus og krydder. Kok under omrøring i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett halvparten av plommene, sett på lokk og rør om av og til. Kok sausen på svak varme til plommene er myke og fruktsaften tykner. Sil og mos sausen gjennom et dørslag.
  4. Kok opp sausen. Ha i resten av plommene og kok dem knapt møre.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 04.12.2022 05:51:57