Ingredienser

  • 10 stk. stor potet
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,25 stk. purre i biter
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g hvitost
  • 200 g bacon
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts nykvernet pepper
Del

Brennende kjærlighet

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brennende kjærlighet er en barnevennlig klassiker som voksne også elsker. Hjemmelaget potetmos med ost, bacon og sopp er deilig kosemat for hele familien. Nam nam!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 10 stk. stor potet
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,25 stk. purre i biter
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g hvitost
  • 200 g bacon
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og del dem i biter. Kok potetbitene møre i grønnsakbuljong. 
  2. Skjær bacon i terninger og sopp i skiver. Stek sopp og bacon i en stekepanne med smør til det er sprøtt og gyllent. Vend inn finsnitett purre mot slutten av steketiden. Hold det varmt.
Bytt gjerne ut bacon med pølsebiter.
  1. Hell av kokevannet på potetene og mos dem. Rør inn smør, spe med varm melk og smak til med salt og pepper. Rør godt og la mosen få et oppkok. Rør inn revet ost rett før servering.
  2. Topp potetmosen med stekt sopp, purre og bacon. Dryss over gressløk og nykvernet pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant