Rødbetkaker med grønnkål

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lag saftige rødbetkaker som et vegetarisk alternativ til kjøttkaker. De egner seg både til middag og i matpakken. Her serverer vi kakene med en deilig tartarsaus, som du finner link til nederst på siden. 

Ingredienser

  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 1 boks hermetisk kidneybønner (400g)
  • 212 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 4 ss olje
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 12 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
406kcal
Fett
13g
Protein
15.5g
Karbohydrater
48.6g
Jern
4.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Riv rødbete og gulrot på den grove siden av et rivjern. Finhakk løk, hvitløk og chili og bland med de revne grønnsakene.
  2. Fjern de grove stilkene på grønnkålen. Kok opp en kjele med vann og forvell bladene i ca. 1 minutt. Hell av vannet og klem ut så mye væske som mulig. Hakk bladene.
  3. Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne. Fres rødbeteblandingen til den er myk og slipper væske. Hell av så mye væske som mulig. Tilsett hakket grønnkål.
  4. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha dem på en tallerken og mos dem grovt med en gaffel (kan også gjøres i kjøkkenmaskin. Bland bønner, havregryn og maisenna med rødbeteblandingen. La stå en stund så havregrynene får svellet ordentlig.
  5. Del massen i 8 og form dem til runde kaker.
  6. Stek kakene i en middels varm stekepanne med olje i 5-7 minutter, til de har fått fin farge. Løft dem over på litt tørkepapir og la dem hvile et par minutter.

Server kakene varme eller lune med tartarsaus

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.