Ingredienser

  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (400g)
  • 2,5 dl lettkokte lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 4 ss olje
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

406kcal

Energi

13g

Fett

15.5g

Protein

48.6g

Karbohydrater

4.8mg

Jern

Del

Rødbetkaker med grønnkål

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag saftige rødbetkaker som et vegetarisk alternativ til de tradisjonelle kjøttkakene. De egner seg både til middag og i matpakken. Her serverer vi kakene med en deilig tartarsaus, som du finner link til nederst på siden. Velg en annen saus om du ønsker at retten skal være vegansk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (400g)
  • 2,5 dl lettkokte lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 4 ss olje
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

406kcal

Energi

13g

Fett

15.5g

Protein

48.6g

Karbohydrater

4.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Riv rødbete og gulrot på den grove siden av et rivjern. Finhakk løk, hvitløk og chili og bland med de revne grønnsakene.
  2. Fjern de grove stilkene på grønnkålen. Kok opp en kjele med vann og forvell bladene i ca. 1 minutt. Hell av vannet og klem ut så mye væske som mulig. Hakk bladene.
  3. Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne. Fres rødbeteblandingen til den er myk og slipper væske. Hell av så mye væske som mulig. Tilsett hakket grønnkål.
  4. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha dem på en tallerken og mos dem grovt med en gaffel (kan også gjøres i kjøkkenmaskin. Bland bønner, havregryn og maisenna med rødbeteblandingen. La stå en stund så havregrynene får svellet ordentlig.
  5. Del massen i 8 og form dem til runde kaker.
  6. Stek kakene i en middels varm stekepanne med olje i 5-7 minutter, til de har fått fin farge. Løft dem over på litt tørkepapir og la dem hvile et par minutter.

Server kakene varme eller lune med tartarsaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant