Tomat- og bønnesalat med honningvinaigrette

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Tomater i alle regnbuens farger og store, deilige limabønner eller butter beans er hovedingredienser i denne mettende salaten. Server den som en enkel lunsjrett, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Ingredienser

  • 2 dl tørre hvite bønner (limabønner eller butter beans)
  • ca. 600 g tomat i ulike farger og størrelser
  • ½ potte frisk basilikum

Honningvinaigrette

  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss sennep
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Bløtlegg bønnene i kaldt vann over natten. Kok dem i usaltet vann i ca 1 time. Sjekk at de er helt møre. Hell av kokevannet og la bønnene bli kalde.
  2. Skjær tomater i skiver og legg dem på et fat sammen med bønnene.
  3. Grovhakk basilikum og dryss over tomater og bønner.
  4. Visp sammen honning, sennep, hvitløk og eddik. Spe med olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Hell dressingen over tomatene. Kvern litt pepper på toppen.

Det aller beste er bløtlagte og kokte bønner, men for å spare tid kan du fint bruke hermetiserte bønner. Skyll dem godt i kaldt vann, og la dem renne godt av seg. Du kan også bytte ut limabønner med for eksempel røde bønner eller kikerter. 

For et vegansk alternativ kan dressingen lages med sukker, lønnesirup eller annet søtningsmiddel.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.