Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomat- og bønnesalat med honningvinaigrette

Ingredienser

  • 2 dl tørre limabønner (butter beans)
  • ca. 600 g tomat i ulike farger og størrelser
  • 0,5 potte frisk basilikum

Honningvinaigrette:

  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

259,5 kcal

Energi

10,7 g

Fett

8,5 g

Protein

28,1 g

Karbohydrater

3,0 mg

Jern

Del

Tomat- og bønnesalat med honningvinaigrette

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tomater i alle regnbuens farger og store, deilige limabønner eller butter beans er hovedingredienser i denne mettende salaten. Server den som en enkel lunsjrett, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 dl tørre limabønner (butter beans)
  • ca. 600 g tomat i ulike farger og størrelser
  • 0,5 potte frisk basilikum

Honningvinaigrette:

  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

259,5 kcal

Energi

10,7 g

Fett

8,5 g

Protein

28,1 g

Karbohydrater

3,0 mg

Jern

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det aller beste er bløtlagte og kokte bønner, men for å spare tid kan du fint bruke hermetiserte bønner. Skyll dem godt i kaldt vann, og la dem renne godt av seg. Du kan også bytte ut limabønner med for eksempel røde bønner eller kikerter. 

For et vegansk alternativ kan dressingen lages med sukker, lønnesirup eller annet søtningsmiddel.

Det aller beste er bløtlagte og kokte bønner, men for å spare tid kan du fint bruke hermetiserte bønner. Skyll dem godt i kaldt vann, og la dem renne godt av seg. Du kan også bytte ut limabønner med for eksempel røde bønner eller kikerter. 

For et vegansk alternativ kan dressingen lages med sukker, lønnesirup eller annet søtningsmiddel.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 22.03.2023 14:57:27