Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brødsalat med tomat

Tomat- og brødsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 5 skiver brød
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 kg små tomat
  • 0,5 kg små plommetomat
  • 1 bunt liten frisk basilikum

Dressing:

  • 1 ss sitronsaft
  • 8 ss virgin olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 403 kcal
Fett 26 g
Protein 8 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne klassiske toskanske salat "panzanella" kan varieres i det uendelige med alt fra løk og kapers for ansjos og agurk - det avhenger av tradisjonen fra familie til familie. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 5 skiver brød
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 kg små tomat
  • 0,5 kg små plommetomat
  • 1 bunt liten frisk basilikum

Dressing:

  • 1 ss sitronsaft
  • 8 ss virgin olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 403 kcal
Fett 26 g
Protein 8 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

1.       Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels varm stekepanne.

2.       Skyll og del tomatene. Bland tomater med brødterninger. Legg opp på fat.

3.       Ringle over med sitronsaft og olivenolje. Dryss på med salt og pepper.

4.       Serveres umiddelbart   Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels va

trinn du kan merke av

Server umiddelbart.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 06.12.2024 08:39:25