Gresskarsalat med speket andebryst

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En enkel og elegant salat med gresskar og frisk grønnkål. Sammen med delikate skiver av speket andebryst, granateple og en søt dressing blir dette en deilig liten koserett. 

Ingredienser

  • 1 stk speket andebryst
  • 1 stk hokkaidogresskar
  • 12 stk flaskegresskar
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olje
  • revet skall av 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 100 g grønnkål
  • 2 ss hakkede hasselnøtter
  • 2 ss hakkede mandler
  • 1 stk granateple

Dressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts honning
  • 1 ts grov sennep
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 230°C.
  2. Del gresskarene i to og skrap ut frøene. Skjær gresskarene i ca. 1 cm tykke skiver. Legg bitene i en bolle.
  3. Finhakk eller riv hvitløk og bland med olje, sitronskall og salt. Hell blandingen over gresskarene og bland godt sammen. Fordel skivene på et bakepapirkledd stekebrettet. Sett brettet midt i ovnen og stek gresskarbitene til de har fått en fin, mørk gyllen farge. Sjekk at de er helt møre.
  4. Skyll grønnkål godt i kaldt vann. Fjern den tykke stilken og riv grønnkålen i mindre biter.
  5. Grovhakk nøtter og mandler. Varm en stekepanne, og rist nøtter og mandler i pannen til de har fått en fin farge.
  6. Bland sammen ingrediensene til dressingen.
  7. Fordel grønnkål på fire tallerkener eller et stort fat. Legg gresskarskiver over. Dryss over ristede nøtter, dressing og granateplekjerner. Skjær tynne skiver av andebryst og legg pent rundt.

Speket andebryst fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Har du tid, så lag dem selv. Her har du oppskriften på speket andebryst.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.