Svinefilet oelek

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Chili smaker veldig godt sammen med svinekjøttets søte karakter. Sambal oelek er en chilibasert saus, hvor av navn stammer fra Indonesia og deres kjøkkenredskap som de knuser blant annet chili med.

Ingredienser

  • 600 g indrefilet av svin
  • 2 ss olje til steking
  • 3 ss chilipasta (sambal oelek)

  • 2 stk rød paprika
  • 8 stk sjalottløk
  • 5 båt hvitløk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 dl soyasaus
Vis næringsinnhold
Energi
508kcal
Fett
11.7g
Protein
37.3g
Karbohydrater
60.3g
Jern
2.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Brun svinefilet i olje i en varm stekepanne til den har en fin farge på alle sider. Smør på sambal oelek.

2. Kutt grønnsaker i store biter. Legg dem i en ildfast form, hell over soyasaus og legg svinefileten på toppen.

3. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i ca. 20 minutter.

Bruk gjerne et steketermometer når du skal steke svinefilet. Sett termometeret i den tykkeste delen av fileten. Fileten er medium på 65 °C og medium pluss på 70 °C .

Pynt med friske urter og server gjerne retten med fullkornsris.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.