Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Riskjeks

Sprø riskjeks

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 25 kjeks, avhengig av størrelse

  • 500 g kokt ris
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts paprikapulver eller kajenne

Yoghurtdip

  • 2 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • ca. 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • ca. 1 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du kokt for mye ris? Det er en topp anledning til å lage disse sprø og herlige glutenfrie riskjeksene! Super snacks, for eksempel med en yoghurtdip med sriracha, og garantert populært som en liten overraskelse i matpakka.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 25 kjeks, avhengig av størrelse

  • 500 g kokt ris
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts paprikapulver eller kajenne

Yoghurtdip

  • 2 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • ca. 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • ca. 1 ss honning

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server kjeksene med én gang, eller oppbevar dem i tett boks. De er holdbare i minst en måned, men kan få en runde i stekeovnen på 180 °C om de mister sprøheten sin. 

Du kan lage dine helt særegne kjeks ved enten å tilsette litt krydder i selve deigen, eller ved å drysse kjeksene med ulike smaker før steking. Prøv for eksempel litt revet parmesan, ulike tørkede urter, sesamfrø eller valmuefrø. Her er det rom for å leke med smaker.

Du kan også bytte ut hvit ris med naturris for et enda sunnere alternativ.

Riskjeks

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 25.06.2024 06:31:53