Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 stk. tomat
  • 2 ss griljermel
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 ss solsikkekjerner

Potetsalat:

  • 1 kg mandelpotet
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 dl kremfløte
  • 3 ts hakket kapers
  • 0,5 potte hakket frisk mynte
  • 3 stk. finsnittet vårløk
  • 1 ts sukker
  • ca. 1 ss sitronsaft
  • 2 båter finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

412kcal

Energi

7.2g

Fett

44.5g

Protein

40.1g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Del

Ovnsbakt kyllingfilet med sennep og tomat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfilet penslet med dijonsennep og toppet med skivet tomat og en blanding av solsikkekjerner, griljermel, parmesan. Potetsalaten er laget med en dert pisket kremfløte, som gir den en herlig og lett kremet konsistens....
Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Enkel potet- og purreløksuppe .

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 stk. tomat
  • 2 ss griljermel
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 ss solsikkekjerner

Potetsalat:

  • 1 kg mandelpotet
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 dl kremfløte
  • 3 ts hakket kapers
  • 0,5 potte hakket frisk mynte
  • 3 stk. finsnittet vårløk
  • 1 ts sukker
  • ca. 1 ss sitronsaft
  • 2 båter finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

412kcal

Energi

7.2g

Fett

44.5g

Protein

40.1g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle dem med et lag dijonsennep.
  2. Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem på kyllingfiletene.
  3. Bland sammen griljermel, parmesan og solsikkekjerner, og dryss blandingen over filetene/tomatene.
  4. Sett stekebrettet i stekeovnen på 180 ºC og stek i ca. 25 minutter.
  5. Kok poteter i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, til de er møre. Avkjøl.
  6. Bland yoghurt med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  7. Hell dressingen over potetene og bland forsiktig.
  8. Pynt eventuelt med litt mynteblader og snittet vårløk.

Server ovnsbakte kyllingfileter med smakfull, lett kremet mandelpotetsalat.

 

Har du tørt brød? Da kan du lage hjemmelaget griljermel og bruke i denne retten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant