Ovnsbakt kyllingfilet med sennep og tomat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllingfilet penslet med dijonsennep og toppet med skivet tomat og en blanding av solsikkekjerner, griljermel, parmesan. Potetsalaten er laget med en dert pisket kremfløte, som gir den en herlig og lett kremet konsistens....
Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Enkel potet- og purreløksuppe .

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 stk. tomat
  • 2 ss griljermel
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 ss solsikkekjerner

Potetsalat:

  • 1 kg mandelpotet
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • ca. 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 3 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 potte hakket frisk mynte
  • 3 ts hakket kapers
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl yoghurt naturell
Vis næringsinnhold
Energi
412kcal
Fett
7.2g
Protein
44.5g
Karbohydrater
40.1g
Jern
3.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Tørk kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle dem med et lag dijonsennep.
  2. Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem på kyllingfiletene.
  3. Bland sammen griljermel, parmesan og solsikkekjerner, og dryss blandingen over filetene/tomatene.
  4. Sett stekebrettet i stekeovnen på 180 ºC og stek i ca. 25 minutter.
  5. Kok poteter i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, til de er møre. Avkjøl.
  6. Bland yoghurt med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  7. Hell dressingen over potetene og bland forsiktig.
  8. Pynt med mynteblader og snittet vårløk.

 Server ovnsbakte kyllingfileter med smakfull, lett kremet mandelpotetsalat.

Har du tørt brød? Da kan du lage hjemmelaget griljermel.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.