Kyllingfilet med varm paprikasalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Rask og sunn trenger nødvendigvis ikke være to motsetninger. Kyllingfilet med en varm salat med løk og paprika lager du trolig på under 20 minutter.

Ingredienser

  • 200 g langkornet middagsris
  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss flytende margarin

Varm paprikasalat:

  • 4 stk paprika , gjerne ulike farger
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss olje
  • 2 ts tørket basilikum
  • 4 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

  1. Sett over ris til koking. Kok etter anvisning på pakken.
  2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i ca. 4 minutter.
  3. Skjær paprika og løk i passe biter og finhakk hvitløk.
  4. Varm olje i en panne og fres paprika, løk og hvitløk til det blir mykt. Bland inn tørket basilikum og balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper.

Server kyllingfiletene med varm paprikasalat og kokt ris.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.