Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nykål med varmrøkt laks

Nykål med varmrøkt laks

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 600 g varmrøkt laks eller makrell
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 ss gresk yoghurt

Sennepsdressing:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 2 ss sukker
  • 3 ss rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 531 kcal
Fett 30 g
Protein 40 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommerens ferske nykål er sprø i konsistensen og mild på smak, og gjør seg godt på grillen. Sammen med varmrøkt fisk som får ligge og varme seg på grillen noen minutter, er dette en fantastisk sommermiddag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 600 g varmrøkt laks eller makrell
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 ss gresk yoghurt

Sennepsdressing:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 2 ss sukker
  • 3 ss rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 531 kcal
Fett 30 g
Protein 40 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Nykålen kan også stekes på bakepapir i stekeovnen på 220 °C.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB15 10.11.2024 00:07:21