Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Et deilig urtesmør gjør kalkunen ekstra saftig og god. Serverer du kalkunen med sesongens asparges, nykål og reddiker får gjestene dine et fargerikt og lett festmåltid.  

Ingredienser

  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 båt hvitløk
  • revet skall av 1 stk sitron
  • 1 ss sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 stk nykål, sommerkål
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 150 g sukkererter
  • 10 stk reddik
  • ca. 112 l vann til koking
  • 2 ss smør
  • 2 stk finhakket vårløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

1. Bland sammen smør, timian, hvitløk, sitronskall og -saft. Løsne forsiktig mesteparten av skinnet på kalkunfileten og fordel smøret under skinnet. Trekk skinnet godt på plass og krydre med salt og kvernet pepper på begge sider.

2. Varm en stekepanne og legg fileten med skinnsiden ned i pannen. Brun den godt på begge sider og legg den over i en ildfast form. Hell over smøret fra pannen og stek fileten i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 68 °C. La fileten hvile i ca. 10 minutter.

3. Skjær kål og reddik i båter, og skrell asparges ved behov. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, ha i smør. Legg i kål, asparges, sukkererter og reddik og kok dem såvidt møre, 2-3 minutter. La grønnsakene renne av seg i et dørslag og anrett dem deretter på et fat. Dryss over finhakket vårløk og gressløk.

4. Skjær kalkunfileten i tynne skiver og legg på et fat, gjerne sammen med grønnsakene. 

Server gjerne med brunet timiansmør fra stekingen og kokte nypoteter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.