Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 båt hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 150 g sukkererter
  • 10 stk. reddik
  • ca. 1,5 l vann til koking
  • 2 ss smør
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
Del

Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et deilig urtesmør gjør kalkunen ekstra saftig og god. Serverer du kalkunen med sesongens asparges, nykål og reddiker får gjestene dine et fargerikt og lett festmåltid.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 båt hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 150 g sukkererter
  • 10 stk. reddik
  • ca. 1,5 l vann til koking
  • 2 ss smør
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Bland sammen smør, timian, hvitløk, sitronskall og -saft. Løsne forsiktig mesteparten av skinnet på kalkunfileten og fordel smøret under skinnet. Trekk skinnet godt på plass og krydre med salt og kvernet pepper på begge sider.
  2. Varm en stekepanne og legg fileten med skinnsiden ned i pannen. Brun den godt på begge sider og legg den over i en ildfast form. Hell over smøret fra pannen og stek fileten i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 68 °C. La fileten hvile i ca. 10 minutter.
  3. Skjær kål og reddik i båter, og skrell asparges ved behov. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, ha i smør. Legg i kål, asparges, sukkererter og reddik og kok dem såvidt møre, 2-3 minutter. La grønnsakene renne av seg i et dørslag og anrett dem deretter på et fat. Dryss over finhakket vårløk og gressløk.
  4. Skjær kalkunfileten i tynne skiver og legg på et fat, gjerne sammen med grønnsakene. 

Server gjerne med brunet timiansmør fra stekingen og kokte nypoteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB11 30.11.2022 18:30:20