Ingredienser

Mager paibunn:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g fin sammalt hvete
  • 40 g flytende margarin
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss vann
  • 0,5 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl revet lettere hvitost
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Tilbehør:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

462kcal

Energi

25.3g

Fett

23.4g

Protein

32.4g

Karbohydrater

3.8mg

Jern

Del

Mager spinatpai

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne spinatpaien er laget med grovt mel og kesam. Det gir en mager pai som blir deilig og sprø i konsistensen. Kombinasjonen av egg, spinat, muskat og hvitløk gir paien en deilig smak. Du kan lage disse til middag, eller en god lunsj. Paiene er også supre i matpakken. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Mager paibunn:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g fin sammalt hvete
  • 40 g flytende margarin
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss vann
  • 0,5 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl revet lettere hvitost
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat

Tilbehør:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

462kcal

Energi

25.3g

Fett

23.4g

Protein

32.4g

Karbohydrater

3.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Elt sammen ingrediensene til paideigen i en bolle, eller miks den sammen i en foodprosessor. Kna den godt sammen.
  2. Trykk deigen ut i små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen med en gaffel. Kjevl ut resten av deigen og stikk ut små «lokk». Sett bunnene og lokkene i kjøleskapet i 15 minutter.
  3. Pensle lokkene med egg og stek lokk og paiene i ovn i ca. 10 minutter ved 200 °C.
  4. Damp spinat i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av.
  5. Visp sammen eggene i en bolle. Ha i spinat og resten av ingrediensene til fyllet og bland godt. Hell fyllet over i de forstekte paibunnene. Lokkene kan du spare på til servering.
  6. Stek paiene videre på 175 °C i ca. 20 minutter, til eggeblandingen har stivnet.
  7. Server paiene med de sprø lokkene, salat og balsamicoeddik.

Mager spinatpai

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant