Mager spinatpai

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne spinatpaien er laget med grovt mel og kesam. Det gir en mager pai som blir deilig og sprø i konsistensen. Kombinasjonen av egg, spinat, muskat og hvitløk gir paien en deilig smak. Du kan lage disse til middag, eller en god lunsj. Paiene er også supre i matpakken. 

Ingredienser

Mager paibunn:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g sammalt hvete, fin
  • 40 g flytende margarin
  • 1 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss vann
  • 12 stk egg til pensling

  • 1 pakke blandet babybladsalat (à 65g)
  • 2 ss balsamicoeddik

Fyll:

  • 4 stk egg
  • 200 g frisk spinat
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl revet lettere hvitost
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts malt muskat
Vis næringsinnhold
Energi
462kcal
Fett
25.3g
Protein
23.4g
Karbohydrater
32.4g
Jern
3.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Elt sammen ingrediensene til paideigen i en bolle, eller miks den sammen i en food prosessor. Kna den godt sammen.
  2. Trykk deigen ut i små paiformer. Pass godt på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen med en gaffel. Kjevl ut resten av deigen og stikk ut små «lokk». Sett bunnene og lokkene i kjøleskapet i 15 minutter.
  3. Pensle lokkene med egg og stek lokk og paiene i ovn i ca. 10 minutter ved 200 °C.
  4. Damp spinat i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av.
  5. Visp sammen eggene i en bolle. Ha i spinat og resten av ingrediensene til fyllet og bland godt.  Hell fyllet over i de forstekte paibunnene. Lokkene kan du spare på til servering.
  6. Stek paiene videre på 175 °C i ca. 20 minutter, til eggeblandingen har stivnet.

Server paiene med de sprø lokkene, salat og balsamicoeddik. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.