Fylte egg med avokado

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

På utkikk etter et sunt og godt mellommåltid? Fylte egg med avokado med knasende sprøtt knekkebrød er en smakfull liten rett.

Ingredienser

  • 8 stk egg

Til servering:

  • 4 stk knekkebrød
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Fyll:

  • 1 stk liten avokado
  • 1 ss yoghurt naturell
  • 14 ts salt
  • 1 ss saft av sitron
Vis næringsinnhold
Energi
266kcal
Fett
18.8g
Protein
16.2g
Karbohydrater
5.6g
Jern
3.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok egg i 6-8 minutter til de er "smilende". Avkjøl i rennende, kaldt vann.
  2. Del eggene i to på langs. Ta ut plommene. Del avokado i to og ta ut steinen. Ta innmaten ut av skallet med en skje og skjær det i mindre biter. Mos avokadobitene sammen med eggeplommer og resten av fyllet med en gaffel, eller kjør blandingen i en food processor til du får en jevn masse.
  3. Ha fyllet i en sprøytepose med tyll. Sprøyt fyllet tilbake i eggene.

Server med sprø knekkebrød og dryss over gressløk.

For en kjappere variant kan du smøre fyllet rett på knekkebrødene, eller bruke en spiseskje til å legge fyllet på eggene.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.