Raskt brød med rosettkål og egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Lyst på en sunn godbit? Start med å koke noen egg. Mens, eggene koker kan du steke opp et raskt yoghurtbrød som ikke trenger heving. Topp brødet med en smooth avokadomos og stekt rosettkål. Supertgodt som en digg frokost, lunsj eller kveldsmat.

Ingredienser

  • 2 stk egg

Yoghurtbrød:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g fibramel
  • 1 ts bakepulver
  • 5 ss yoghurt naturell
  • 1 ss olje

  • 1 pakke rosettkål á 125 g
  • 1 ss olje
  • 1 stk liten avokado
  • 14 stk sitron
  • 2 ss yoghurt naturell
  • smak til med litt salt og pepper
Vis næringsinnhold
Energi
540kcal
Fett
32.1g
Protein
19.4g
Karbohydrater
38.3g
Jern
3.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Kok egg i 6 minutter. De skal være «smilende». Helle kaldt vann over dem, skrell dem og sett dem til side.

2. Bland sammen mel, bakepulver, yoghurt og olje sammen i en bolle. Start å blande sammen alt med en spiseskje. Når den begynner å samle seg til en deig, kan du kna den litt lett sammen med hånden.

3. Del deigen i emner, etter hvor mange porsjoner du lager. Form avlange brød og stek dem i en tørr panne på middels varme, til de har fått en fin og gyllen farge på begge sider.

4. Skyll og tørk rosettkål. Ha olje i pannen og stek rosettkålen raskt. Krydre med salt og pepper.

Du kan også bruke rosenkål, grønnkål eller svartkål.

5. Del avokado i to og ta ut steinen. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og ha det i en liten bolle sammen med sitronsaft og yoghurt. Kjør til en jevn og fin puré med en stavmikser, eventuelt i en food-prosessor.

Server yoghurtbrødene med avokadokrem, rosettkål og egg. Dryss gjerne over litt ekstra sitronsaft ved servering.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.