Ingredienser

  • 2 stk. egg

Yoghurtbrød:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g fullkornhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 5 ss yoghurt naturell
  • 1 ss olje

Grønt tilbehør:

  • 1 pk rosettkål á 125 g
  • 1 ss olje
  • 1 stk. liten avokado
  • 0,25 stk. sitron
  • 2 ss yoghurt naturell
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

540kcal

Energi

32.1g

Fett

19.4g

Protein

38.3g

Karbohydrater

3.9mg

Jern

Del

Raskt brød med rosettkål og egg

(8)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lyst på en sunn godbit? Start med å koke noen egg. Mens, eggene koker kan du steke opp et raskt yoghurtbrød som ikke trenger heving. Topp brødet med en smooth avokadomos og stekt rosettkål. Supertgodt som en digg frokost, lunsj eller kveldsmat.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 stk. egg

Yoghurtbrød:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g fullkornhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 5 ss yoghurt naturell
  • 1 ss olje

Grønt tilbehør:

  • 1 pk rosettkål á 125 g
  • 1 ss olje
  • 1 stk. liten avokado
  • 0,25 stk. sitron
  • 2 ss yoghurt naturell
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

540kcal

Energi

32.1g

Fett

19.4g

Protein

38.3g

Karbohydrater

3.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland sammen mel, bakepulver, yoghurt og olje sammen i en bolle med ei spiseskje. Når deigen begynner å samle seg til en deig, kan du kna den litt lett sammen med hånden.
  2. Del deigen i emner, etter hvor mange porsjoner du lager. Form avlange brød og stek dem i en tørr panne på middels varme, til de har fått en fin og gyllen farge på begge sider.
  3. Kok egg i 6 minutter. De skal være «smilende». Avkjøl eggene i kaldt vann og skrell dem.
  4. Skyll og tørk rosettkål. Ha olje i pannen og stek rosettkålen raskt. Krydre med salt og pepper.
Du kan også bruke rosenkål, grønnkål eller svartkål.
  1. Del avokado i to og ta ut steinen. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og ha det i en liten bolle sammen med sitronsaft og yoghurt. Kjør til en jevn og fin puré med en stavmikser, eventuelt i en foodprosessor.

Server yoghurtbrødene med avokadokrem, rosettkål og egg. Dryss gjerne over litt ekstra sitronsaft ved servering.

Raskt brød med rosettkål og egg

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant