Lange med kikertsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ovnsbakt lange med en frisk og fargerik kikertsalat er sunn og god hverdagsmat.

Ingredienser

  • 800 g benfri langefilet eller annen hvit fisk
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 ts olje
  • 200 g fullkornnudler

Kikertsalat:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk appelsin
  • 2 ss hakket frisk persille
Vis næringsinnhold
Energi
404kcal
Fett
5.7g
Protein
46g
Karbohydrater
37g
Jern
2.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 140 °C.
  2. Tørk langefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
  3. Smør bunnen av en ildfast form med litt olje. Legg i fisken.
  4. Plasser formen midt i ovnen og bak i ca. 30 minutter (kjernetemperatur er 55 °C). Steketiden avhengig av tykkelsen på fileten. Sjekk om fisken er ferdig ved å trykke litt på et av fiskestykkene. Hvis den flaker seg, er fisken ferdig.
  5. Kok nudler etter anvisning på pakken.
  6. Skyll kikertene i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  7. Skjær rødløk i tynne strimler.
  8. Vask appelsin godt og riv skallet fint (kun det oransje). Bruk et rivjern eller et zestejern til dette. Skjær av skallet og den hvite hinnen på appelsinen med kniv, og Skjær den i skiver.
  9. Bland kikerter, rødløk, appelsinskiver og -skall. Vend inn persille.

Server fisken med kikertsalat og nudler.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.