Ingredienser

  • 800 g benfri langefilet eller annen hvit fisk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ts olje
  • 200 g fullkornnudler

Kikertsalat:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. appelsin
  • 2 ss hakket frisk persille

Dressing:

  • 2 ss olje
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss flytende honning
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

486kcal

Energi

10.7g

Fett

46.6g

Protein

46.4g

Karbohydrater

2.6mg

Jern

Del

Lange med kikertsalat

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakt lange med en frisk og fargerik kikertsalat er sunn og god hverdagsmat. Du kan også bruke torsk eller en annen hvit fisk hvis du ikke har lange.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g benfri langefilet eller annen hvit fisk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ts olje
  • 200 g fullkornnudler

Kikertsalat:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. appelsin
  • 2 ss hakket frisk persille

Dressing:

  • 2 ss olje
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss flytende honning
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

486kcal

Energi

10.7g

Fett

46.6g

Protein

46.4g

Karbohydrater

2.6mg

Jern

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 140 °C.
  2. Tørk langefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
  3. Smør bunnen av en ildfast form med litt olje. Legg i fisken.
  4. Plasser formen midt i ovnen og bak i ca. 30 minutter (kjernetemperatur er 55 °C). Steketiden avhengig av tykkelsen på fileten. Sjekk om fisken er ferdig ved å trykke litt på et av fiskestykkene. Hvis den flaker seg, er fisken ferdig.
  5. Kok nudler etter anvisning på pakken.
  6. Skyll kikertene i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  7. Skjær rødløk i tynne strimler.
  8. Vask appelsin godt og riv skallet fint (kun det oransje). Bruk et rivjern eller et zestejern til dette. Skjær av skallet og den hvite hinnen på appelsinen med kniv, og Skjær den i skiver. Bland kikerter, rødløk, persille, appelsinskiver og -skall.
  9. Visp sammen eddik, honning og olje og vend inn i salaten.

Server fisken med kikertsalat og nudler.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant