Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynskaker:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • ca. 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje til steking

Rødbetepuré:

  • 150 g rødbete
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss vegansk smør
  • 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 50 g grønnsakschips
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

379kcal

Energi

14.1g

Fett

8.6g

Protein

50.2g

Karbohydrater

2.1mg

Jern

Del

Byggrynskaker med rødbetepuré

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Byggryn kan brukes til så mye mer enn grøt og byggotto - for eksempel som her, i smakfulle vegetarkaker. Vi har formet dem som flate burgere, men de kan like gjerne formes som mindre kaker eller boller. Sammen med den knallrosa rødbetepuréen og crunchy grønnsakschips har du en super vegetarmiddag!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynskaker:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • ca. 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje til steking

Rødbetepuré:

  • 150 g rødbete
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss vegansk smør
  • 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 50 g grønnsakschips
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

379kcal

Energi

14.1g

Fett

8.6g

Protein

50.2g

Karbohydrater

2.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Ha byggrynene i en kjele og hell på grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La grynene koke i 30-40 minutter, til de er helt møre og har absorbert det meste av buljongen. Er det væske igjen, så hell grynene i en sil og la dem renne av seg.
  2. Skrell og del løk og hvitløk i biter. Ha bitene i en hurtigmikser og mos dem. Tilsett de kokte byggrynene, chilipulver og spisskummen og kjør alt til en fin masse. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Tilsett hvetemel til du har en blanding som holder fasongen når du former den. For mye hvetemel kan gjøre kakene litt tunge.
  4. Bruk en skje dyppet i kaldt vann og en fuktet håndflate til å forme 8 store eller 10 litt mindre boller av blandingen. 
  5. Varm en stekepanne med olje og legg i halvparten av bollene med god avstand. Bruk en stekespade til å forsiktig klemme dem ut til de er ca. 1 ½ cm tykke. Stek kakene i 5-7 minutter, til de har fått en gyllen skorpe. Snu dem forsiktig slik at de kan stekes ferdig. La dem renne av seg på litt tørkepapir.
  6. Tørk rødbetene godt, slik at det ikke kommer med for mye væske.
  7. Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt olje til den er myk og blank.
  8. Del rødbeter i biter og ha dem i en hurtigmikser sammen med løk og hvitløk. Kjør alt til det er en fin mos. Visp inn vegansk smør og smak til med salt, pepper og sitron.
  9. Server byggrynskakene med rødbetepureen og dryss over grønnsakschips. Pynt med frisk koriander.

Om du har lyst til å lage dine egne grønnsakschips finner du oppskriften her.

La blandingen kakene laget av være en basisoppskrift, og varier smaken på mange ulike måter ved å bytte ut ulike ingredienser. Prøv å bruke litt revet rå rødbete istedenfor gulrot, eller tilsett litt gurkemeie og malt koriander sammen med de andre krydderne. Eller prøv en variant med friske urter og hakket vårløk.

Du kan også variere størrelse og fasong på kakene. Hva med å lage store burgere, eller små, søte boller til pasta?

Byggkaker med rødbetpuré - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant