Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggkaker med rødbetpuré - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Byggrynskaker med rødbetepuré

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynskaker:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • ca. 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking

Rødbetepuré:

  • 150 g mørkokt rødbete
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss vegansk smør
  • 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 50 g grønnsakschips
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 22 g
Protein 9 g
Karbohydrater 46 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Byggryn kan brukes til så mye mer enn grøt og byggotto - for eksempel som her, i smakfulle vegetarkaker. Vi har formet dem som flate burgere, men de kan like gjerne formes som mindre kaker eller boller. Sammen med den knallrosa rødbetepuréen og crunchy grønnsakschips har du en super vegetarmiddag!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynskaker:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • ca. 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking

Rødbetepuré:

  • 150 g mørkokt rødbete
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss vegansk smør
  • 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 50 g grønnsakschips
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 22 g
Protein 9 g
Karbohydrater 46 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om du har lyst til å lage dine egne grønnsakschips finner du oppskriften her.

La blandingen kakene laget av være en basisoppskrift, og varier smaken på mange ulike måter ved å bytte ut ulike ingredienser. Prøv å bruke litt revet rå rødbete istedenfor gulrot, eller tilsett litt gurkemeie og malt koriander sammen med de andre krydderne. Eller prøv en variant med friske urter og hakket vårløk.

Du kan også variere størrelse og fasong på kakene. Hva med å lage store burgere, eller små, søte boller til pasta?

Byggkaker med rødbetpuré - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 04.11.2024 18:41:45